Chasse Patate

Chasse Patate is geselecteerd voor het TheaterFestival 2017. De voorstelling hoort zo bij de 12 "meest belangwekkende en toonaangevende theatergebeurtenissen" van het seizoen.

Het juryrapport:
'Opnieuw poot Studio ORka een 'decor' neer op een niet alledaagse plek, voor een trip door een tragische familiegeschiedenis vol gebroken harten, gebroken dromen, losers en snikkende singles. 'Opnieuw'? Waarom koos de jury voor een stuk waarin de makers hun narratieve methodiek niet vernieuwen maar opnieuw etaleren? Omdat Studio Orka zijn vertrouwde verhaal vooral inzet als een trampoline voor een nog maar eens vormelijke tour de force. De inventiviteit die scenograaf en vormgever Philippe Van de Velde aan de dag legt, is van zeldzaam niveau. Minstens zo uitzonderlijk is dat hij de acteurs en actrices natuurlijk deel weet te maken van die vorm. Zijn bouwsel is de motor van het spel:het geeft brandstof aan de verbeelding van de spelers, waaronder Titus De Voogdt, Julie Delrue, Janne Desmet en Dominique Van Malder - geruggensteund door een ruig muzikantentrio - aanstekelijk en geloofwaardig balanceren tussen kolder, melodrama en weltschmerz. En of ze daarin slagen! (…) Chasse Patate zorgt voor een van de meest legendarische slotscènes uit de hele Vlaamse (figuren)theatergeschiedenis. Géén toeschouwer die hier over zijn kinderlijke verwondering nog in het gareel kan houden.'
 
De jury: Johan Thielemans, Charlotte De Somviele, Wouter Hillaert, Liv Laveyne, Marijn Lems, Pieter ’T Jonck, Els Van Steenberghe, Samme Raeymaekers, Karel Vanhaesebrouck.

In het verleden werden ook al LAVA, een bodemonderzoek, Mijnheer Porselein (TF Nederland), WarmoesDuikvlucht en Zoutloos geselecteerd.