CHASSE PATATE (8+)

51º noorderbreedte, 3º oosterlengte, de gevoeligste plek van onze planeet. Alles zinkt er weg, niemand weet waarom. En in dat niemandsland, een café waar zelden iemand komt, maar wie komt, wil blijven. Omdat alles er mag zijn wat het is. Je mag er lachen, om dingen waar niemand anders om lacht, er mag - voetje voor voetje - gedanst worden. Je mag er zingen of stil worden. Chasse Patate biedt troost aan mensen die zich kost wat kost overeind houden, terwijl de grond onder hun voeten zompig wordt. Chasse Patate gaat over veerkracht, over iets écht willen en niet opgeven. Over dromers, vechters en veel te warm bier.

VAN/MET: Philippe Van de Velde, Martine Decroos, Dominique Van Malder/Tom Ternest, Julie Delrue, Titus De Voogdt, Janne Desmet

MUZIEK: Wim Deliveyne, Peter De Bosschere, Luc Waegeman

VORM: Philippe Van de Velde, Kwint Manshoven  

UITVOERING DECOR: Philippe Van de Velde, Kwint Manshoven, Kris Van Oudenhove, Stef Decoster, Niels Ieven, Bart Van Bellegem, Bram Rombouts, Kobe Vandenberghe

COACH: Peter Monsaert

PRODUCTIE: Maarten Naessens, Famke Dhont, Isabelle Vermeulen, Karen Van De Voorde

KOSTUUMS: Maartje Van Bourgognie, Elise Goedgezelschap

TECHNIEK: Lorin Duquesne

DANK AAN: Mieke Versyp, Familie Claes

COPRODUCTIE: Ruhrtriennale – Festival of the Art, NTGent, Theaterfestival Boulevard en C-mine.

MET STEUN VAN: Vlaamse Overheid, Stad Gent, Provincie Oost-Vlaanderen.   

''Chasse patate’ vermengt spektakel met diepere inhoud of zoals de kleine jongen achteraf mijmerde: “Het is pas door het huisje los te durven laten dat ze ook hun verdriet konden loslaten en weer blij zijn.” En zo is het maar net, mijmerde het grote kind dat de wereld nog maar eens in brand zag die dag: “We zullen doorgaan, als niemand meer verwacht, dat we zullen doorgaan.” (De Morgen)
Lees meer.

'intensiteit die authenticiteit geeft aan hun bewuste theatraliteit. Pijn is echte pijn, plezier is echt plezant. Modder én gele Bickysaus spetteren in het rond. Of hoe vuil theater toch heel mooi kan zijn.' (De Standaard)
Lees meer.

'Een hartveroverend verhaal, verteld door een cast die de graszoden van het dak speelt in een decor dat op de ene na de andere visuele verrassing trakteert. Studio Orka blijft met succes de droogkomische en poëtische zijde van het woord 'spektakel' verkennen.' (KnackFocus)
Lees meer.

'Deze nieuwe Orka is eenvoudig van opzet, maar in uitwerking lijkt het wel een ratrace. De acteurs lopen en vallen in de modderpoel die het huis opslokt, en de technici zorgen voor spannende special effects op het juiste moment. Studio Orka maakt zijn naam weer waar, want ook dit decor zit vol verrassingen en technische hoogstandjes. We wachten erop, maar zijn toch verrast.' (Etcetera)
Lees meer.

‘Grote emoties worden niet geschuwd. Verdriet is intens, vreugde is dolle pret. Maar bij Studio Orka komt dat nooit als overdreven over. De gevoelens zijn echt en passen perfect in elkaar. De slotbeelden zijn om nooit meer te vergeten. Inderdaad, dit is vijf sterren waard.’ (De Theaterkrant)
Lees meer.

'Het is de intensiteit van het spel, de woordspelingen, de uitgewerkte karakters en een ongeziene hoopvolle drive die deze voorstelling zo ongelooflijk straf maken.' (Het Nieuwsblad)

'Als er één gezelschap is dat je doet kijken met je oren en doet luisteren met je ogen, dan is het wel het Gentse collectief Studio Orka.( (uit juryrapport Theaterfestival).
Lees meer.