HET PENTACCORDEON (7+)

Een muzikale en theatrale installatie van Studio ORKA
Lang geleden leefde Oscar, uitvinder - componist - bioloog - onderzoeker van alles wat leeft en beweegt. Hij onderzocht de golven van de zee, de getijden, de boven- en onderstromen. In het grootste geheim bouwde hij aan een unieke machine om de zee te bedaren. Zodat zijn gezin, tijdens de oorlog, veilig kon vluchten naar ‘den overkant’. Emma, nakomeling van Oscar duikt in zijn verleden en probeert vandaag, samen met het publiek leven te blazen, in iets wat lang geruisloos was. Een muzikale ode aan alle mensen die vandaag op zoek zijn naar een betere toekomst. 

VAN/MET Philippe Van de Velde, Martine Decroos, Ilse De Koe, Greg Timmermans / Jo Jochems, Tania Van der Sanden/Ineke Nijssen.
COACH: Tom Dupont
TECHNIEK: Jonas Lambrigts, Geeraard Respeel, Pepijn Devriendt, Niels Ieven.
MUZIEKCOMPOSITIE: Benjamin Boutreur
DRAMATURGISCH ADVIES: Mieke Versyp
MUZIKALE BEGELEIDING: Brass Band Gent, o.l.v. Lieven Dobbelaere
MET DANK AAN:  Wouter Bruneel
COPRODUCTIE: Zomer van Antwerpen.
MET STEUN VAN: de Vlaamse Overheid, Stad Gent.

Deze voorstelling werd gerealiseerd met steun verkregen via Tax Shelter.

'Zonder het te fel te onderstrepen, laat Studio Orka het besef inzinken dat bootvluchtelingen van alle tijden zijn. En dat er een gruwelijke paradox schuilt in het feit dat je je leven moet riskeren om het in veiligheid te brengen.'
(…) 'Studio Orka weet heel goed hoe het moet ontroeren en haalt daarvoor alles uit de kast. De genereuze schoonheid van het einde maakt deze voorstelling tot iets onvergetelijks.' (De Morgen)
Lees meer.
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
'Ook in de meer kleinschalige vorm van deze ­vertelling plus muziekinstallatie blijft Studio Orka charmeren. Wat hebben we die verbeelding en ontroering uit het Orka-universum de laatste maanden gemist.' (De Standaard)
Lees meer.
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
"Met Het Pentaccordeon toont Orka aan dat het gezelschap zelfs met een eenvoudig verhaal aan iets wezenlijks kan raken. Bescheiden en toch grootst levert deze voorstelling zowel een ode aan de verbeelding als aan de empathie." (e-tcetera)
Lees meer.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Een voorstelling die emotie, humor en ernst erg sterk met elkaar weet te koppelen en eindigt met een mooie boodschap voor al wie op de vlucht is." (Concertnews)
Lees meer.