Inuk (7+)

Een woelig onweer, ergens, nergens, brengt vier levens samen.
Allen onderweg - tussen hier en daar zoeken ze een schouder om tegenaan te leunen.
INUK* gaat over schuilen en tot rust komen, vertrouwen winnen, voor de zoveelste keer. Veerkracht vinden en terug boven water komen. Handen warmen terwijl iemand - eindelijk - luistert.

Studio ORKA nodigt het publiek uit op plekken waar kinderen leven in ’niet-thuis situaties’.

*INUK betekent échte mens in het Inuktitut, de taal van de Eskimo’s. 

VAN/MET: Philippe Van de Velde, Martine Decroos, Randi De Vlieghe, Steven Beersmans, Ilse De Koe, Tomas Pevenage.
ONTWERP DECOR: Philippe Van de Velde.
FILM: Dries Bastiaensen.
COACH: Titus De Voogdt.
PRODUCTIE: Maarten Naessens, Famke Dhont
UITVOERING DECOR: Philippe Van de Velde, Koen Demeyere, Jonas Lambrigts, Kobe Vandenberghe, Sarah Geirnaert, Sander Broeckhoven.
KOSTUUMS: Elise Goedgezelschap.
TECHNIEK: Koen Demeyere, Jonas Lambrigts.
LAY-OUT AFFICHE/FLYER: Edouard Schneider.

PRODUCTIE: Studio ORKA, BRONKS, De Grote Post.
I.SM.: Arenbergschouwburg, C-mine cultuurcentrum.
MET STEUN VAN: Vlaamse Overheid, Stad Gent, Provincie Oost-Vlaanderen.
MET DANK AAN: Jai Fekrue, Barbara Honnay, Begeleidingstehuis De Brem-Oostende, Mieke Versyp, Steevliet vzw & alle asielcentra en centra voor bijzondere jeugdzorg die ons zo gastvrij verwelkomen.

'To bring theatre of this quality to people who may not have experienced anything like it before is such an achievement.' (Manchester Theatre Awards ****)
Lees meer.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

'Het geweldige is dat alles, écht alles - van elk schilderij tot elke karaktertrekje van elk personage - uiteindelijk een lijntje is dat leidt naar de 'ontknoping'. (...) Elke toeschouwer - jong en oud - stapt met lekker warm gewreven hart en handen de 'elektriciteitscabine' uit.' (FocusKnack ****)
Lees meer.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

'Studio ORKA warmt de harten op met Inuk, een magisch sprookje over schuilen en geborgenheid. (...) Het is warm, diepmenselijke theater dat luidop wil dromen. En wij dromen mee.' (De Standaard ****)
Lees meer.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

'Met INUK maakt Studio ORKA (opnieuw) een parel van een voorstelling. (…) Wat vaststaat is dat vormgevers Martine Decroos en Philippe Van de Velde, het artistieke brein achter Studio ORKA, er voor de zoveelste keer in geslaagd zijn om alles in elkaar te schuiven: een delicaat verhaal met wezenlijke thematiek, gedragen door de spelvreugde van vertrouwde acteurs en vormgegeven op zo’n magische manier dat wij er alleen sprakeloos naar kunnen kijken, met de grote, schitterende ogen van een zevenjarige.' (De Morgen ****)
Lees meer.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

'Studio ORKA trekt met Inuk de kaart van de ontroering: een meisje (een alweer schitterende Ilse De Koe) dat in nood naar haar moeder belt, maar bot wordt afgewezen. Dat snijdt door merg en been. Net zoals de Weense walsscène van Randi De Vlieghe, die naast acteur ook danser is. En als hij danst, dansen de kroonluchters mee: ook dat is ORKA.' (Het Nieuwsblad ****)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

'Zoals de verhalen van de verschillende personages samenkomen, zoals de personages elkaar vinden, zoals de muziek, met onder andere de tweede wals van Sjostakovitsj, naar crescendo gaat, zo groeit ook het decor uit tot een climax. Met als doel een thuis, een plek waar je je pantoffels kunt aandoen, waar je je jas aan de kapstok kunt hangen, waar je de gordijnen kunt dichtdoen.' (Theaterkrant.nl *****)
Lees meer.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

'Ilse De Koe schittert in haar stemmingswisselingen, zoals ook Randi De Vlieghe, Steven Beersmans en Tomas Pevenage hun personages grandioos laten leven. Vol emoties, maar ook vol humor.' (De Bond)
Lees meer.