Lava (7+)

In 2020 bestaat Studio ORKA 15 jaar, én organiseert het STAM Ondergronds in de stad, een expo die de wondere wereld onder onze huizen en straten in kaart brengt. Van archeologische vondsten, kilometers buizen en kabels tot tunnels en parkeergarages. De ideale gelegenheid om LAVA opnieuw te presenteren. Bovendien is in de expo ook een installatie te zien van ORKA. Hoe leven de dieren op -1 onder de stad … Raakt de ondergrond té vol? Wat vinden de dieren er van? Vraag het aan rat, mol, mier en pier!
Meer INFO HIER

 

CONCEPT/UITWERKING: Studio ORKA.
MET: Griet Dobbelaere/Katrien Pierlet, Lucie Plasschaert/Mats Vandroogenbroeck, Jo Jochems/Dominique Van Malder.
CREATIE ORIGINEEL: Brenda Bertin, Dominique Van Malder, Katrien Pierlet, Martine Decroos, Philippe Van de Velde.
TECHNIEK: Niels Ieven, Pepijn Devriendt.

 

Lava heeft de bedoeling te verbazen en dat lukt. Met allerlei trucjes wordt het publiek aan het twijfelen gebracht. Het wantrouwen valt weg en terwijl de een met open mond toekijkt, zegt een ander ‘hoe kan dat’? De magie van theater.” (De Standaard)


“Via miniobjecten, vrolijke interacties met het publiek dist Studio ORKA een heel verhaal op over de Dominicaantjes. Het is allesbehalve een knus kaboutersprookje, verteld aan de haard. Met een minicamera in een lange grondpijp bouwt Lava zijn fantasie ter plekke op, in iets wat bijwijlen de spanning krijgt van een thriller. Studio ORKA bewijst opnieuw zijn veelzijdigheid. Het krijgt je op het puntje van je stoel en verdiep zijn verbeelding met terloopse commentaren op de afval-en en mediamaatschappij. Lava is op zich een ontdekking: charmant en intelligent, maar vooral erg vlot gespeeld.”
(De Morgen, ****)