Mister More en Lady Less

Een spaarpuntendief maakt de supermarkt onveilig. De security unit heeft zijn handen vol. Mister More en zijn kompaan doen er alles aan om de dief te pakken te krijgen. Stress slaat toe. De dief loopt immers nog altijd rond! Hun baas is woest. Het is een race tegen de tijd. En uitgerekend nu wil Lady Less maar één iets: een paar minuutjes tijd met haar man.
Mister More en Lady Less (2011) is een hilarisch detectiveverhaal dat zich afspeelt in een wereld vol shoppers en druk, druk, druk bezette mensen.

CONCEPT EN UITWERKING: Philippe Van de Velde, Martine Decroos,
Jo Jochems, Wouter Bruneel, Katrien Pierlet
COACH: Tom Ternest
SPEL: Jo Jochems, Wouter Bruneel, Katrien Pierlet
DRAMATURGIE: Mieke Versyp
VORM: Philippe Van de Velde, Kwint Manshoven
TECHNIEK: Philippe Van de Velde, Kristof Oosterlynck, Kwint Manshoven
Met de steun van De Vlaamse Overheid, Stad Gent, C-mine, Leuven in Scène

"De mix van knotsgekke gadgets en hilarisch theater blijft trouwens één van de sterkste troeven van Orka. Nieuw is deze keer het snuifje rauw realitytheater vanwaaruit de voorstelling vertrekt. (…) Als een Laurel en Hardy in kogelvrije vest werken Jo Jochems en Wouter Bruneel zich in het zweet in dit absurde detectiveverhaal-annex-lovestory." (De Standaard, ****)


"Humor en liefde, een geweldig inventief knutselwerk van vormgever Philippe Van de Velde en een groot spelplezier laten je nog lang nagenieten."
(De Bond)


"De locatie is een huzarenstukje van techniek en technologie (…) doorheen het ‘diefje zoeken’ en de opwinding om de gadgets blijft de kern van de zaak overeind: liefde en vriendschap zijn meer waard dan gewin en prestige. En dat allemaal zónder vingertje." (Zone 03, ***)