Pied de Poule (13+)

Een kleermakerszaak. Hier worden alle plooien gladgestreken, gaten toegedekt en als je met een knoop in je maag zit, lost de kleermaker het op. Buiten raast de stad en draait de wereld door. Af en toe klopt er iemand aan. Voor een retouche of  ‘iets op maat, als dat gaat’?
In een wereld vol gladgestreken en rimpelloze schoonheid toont Studio ORKA hoe voor sommige mensen geen enkel pak wil passen. Omdat ze worstelen met hun lijf en wie ze willen zijn. Een verhaal over hoe een schijnbaar perfecte buitenkant schuurt met een ongelukkige binnenkant. 

COPRODUCTIE: De Grote Post (Oostende), Theater op de Markt.
STEUN VAN: de Vlaamse Overheid, Stad Gent.
Deze voorstelling werd gerealiseerd met steun verkregen via Tax Shelter.

VAN/MET: Titus De Voogdt, Steven Beersmans, Ephraim Cielen, Greet Jacobs, Naomi van der Horst, Martine Decroos, Philippe Van de Velde.
COACH: Randi De Vlieghe.
EINDREGIE: Randi De Vlieghe, Peter Monsaert.
ARTISTIEK ADVIES: Dominique Van Malder.
ONTWERP DECOR EN UITVOERING: Philippe Van de Velde, Koen Demeyere i.s.m. Jonas Lambrigts, Geeraard Respeel, Pepijn Devriendt (stage).
KOSTUUM: Valerie Le Roy, Elise Goedgezelschap.
STAGE TECHNIEK: Pepijn Devriendt.
DRAMATURGIE: Mieke Versyp.
VIDEO: Fabien Delathouwer.
PRODUCTIE: Elke Vanlerberghe.
MET DANK AAN: Feline Den Haese, Garage Vanderlinden, Ine Vanheule, Kaat Vandriessche, Labhise Allara Mandango Ciratu, Leo Verlinden, Margot Kint, Sam Verhetsel, Tijl Demeyere, Tim Oelbrandt, ONBETAALBAAR."Het is die magische, troostvolle ruimte tussen wonde en wonder die Studio Orka zo ontroerend goed ­beheerst.
Met Pied de poule bewijzen het gezelschap en zijn acteurs andermaal hoe feilloos ze tussen schalkse humor en diepmenselijk drama kunnen balanceren." (De Standaard ****)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Thema’s als anorexia zijn niet de meest evidente in een jeugdtheatervoorstelling, maar Studio Orka slaagt er met glans in om ook dát bespreekbaar te maken. Hoedje af." (Het Nieuwsblad ****)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

"De dialogen zijn doorspekt van fijne humor en wereldwijsheid, de metafoor van het binnen/het innerlijk en het buiten/de kleding wordt doorgetrokken in vele visuele en tekstuele knipogen. Groots drama bevat Pied de poule niet, maar de mildheid van deze voorstelling werkt helend." (De Morgen ****)