Studio ORKA speelt De Spreeuw

De voorbije 10 jaar maakte Studio ORKA uitsluitend theater op locatie.
Dit keer duiken ze onder in een voor hen héél ongewone biotoop: ‘de theaterzaal’. Ze gaan op zoek naar het leven achter de schermen, naast de schijnwerpers en speuren naar de intriges verborgen tussen de kieren van de theatervloer. Welke wensen worden gekoesterd? Welke rol wordt er gespeeld als de spots doven? Studio ORKA speelt De Spreeuw is een familievoorstelling over schijn en zijn, maskers en vermommingen. Over gemiste kansen en vervlogen dromen. Over koortsachtig zoeken maar niet vinden. Over hard vallen, en samen weer opstaan. (leeftijd: 7+)

 

CONCEPT/SPEL: Philippe Van de Velde, Martine Decroos, Dominique Van Malder, Katrien Pierlet, Jo Jochems, Tom Ternest, Kirsten van den Hoorn  
VORM: Philippe Van de Velde
UITVOERING DECOR: Philippe Van de Velde, Kobe Van den berghe, Kristof Oosterlynck, Bart Van Bellegem, Peter van Hoof, Kris Van Oudenhove  
COACH: Tom Dupont
DRAMATURGIE: Mieke Versyp 
PRODUCTIELEIDING: Maarten Naessens, Famke Dhont  
KOSTUUMS: Maartje Van Bourgognie, Elise Goedgezelschap
TECHNIEK: Kristof Oosterlynck, Peter van Hoof, Freek Pieters
BEWEGINGSADVIES: Randi De Vlieghe
ILLUSTRATIE: Martha Verschaffel  
LAY-OUT: Sofie Aelterman
 
In coproductie met Vooruit. Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, Stad Gent. Met dank aan alle medewerkers van Minard, Brandweerzone Centrum Gent, NTGent.

''Studio ORKA blijft spraakmakend en genietbaar kindertheater maken met veel aandacht voor de vormgeving.' (De Morgen *** 1/2*). Lees meer.


"Studio ORKA dat theater maakt in een echt theater? Dat klinkt alsof de zon weer om de aarde draait. (…) Maar de theaterzaal lijkt Orka niet te knechten: Orka knecht de theaterzaal.' (De Standaard ****). Lees meer.