Warmoes (7+)

Studio ORKA graaft zich onder in de wereld van de volkstuintjes en laat het publiek proeven van sappige frambozen, welriekende prinsessenboontjes en spinazie waar je ijzersterk van wordt. We nemen u mee naar het paradijs op aarde, waar de bloempjes fleurig bloeien en de bijtjes zoetjes zoemen. Bonzaifanaten en tuinacrobaten spitten er zingend de aarde om. Maar schijn bedriegt. Het ritselt in het struikgewas. De komkommers zijn in hun gat gebeten en de warmoes is aangevreten. Er woekert iets … Er klinken valse noten in het o zo schone volkstuinlied. Warmoes werd gecreëerd in 2010.

september 2022

01 - 09   t/m   18 - 09 Gent

CONCEPT EN UITWERKING: Philippe Van de Velde, Martine Decroos, Dominique Van Malder, Brenda Bertin, Randi De Vlieghe, Steven Beersmans, Ilse De Koe, Jo Jochems, Katrien Pierlet
COACH: Jo Jochems
SPEL TOURNEE 2022: Dominique Van Malder, Liesa Naert, Titus De Vooght, Steven Beersmans & Ilse De Koe.
DRAMATURGIE: Mieke Versyp
VORM: Philippe Van de Velde, Kwint Manshoven
TECHNIEK: Philippe Van de Velde, Marjolein Demey
PRODUCTIELEIDING: Griet Dobbelaere

“… fantastisch spel en een ontroerend verhaal. (…) Studio ORKA heeft alweer een parel van een productie gemaakt. (…) Het is puur genieten van de locatie.” (Theatermaggezien)


"Wervelend tuintheater voor jong en oud.” (Knack)


"Warmoes bevat prettig politiek incorrecte uitspraken, en opvallend: zonder compromissen te maken om de kinderzieltjes te sparen. In Warmoes geen happy end, geen rechtzetting van alle kwaad, hoogstens een klein schuldgevoel om weinig sympathiek gedrag. Dat pleit voor het gezelschap. Want het is niet omdat je zeven bent dat de wereld minder hard zou zijn. En wie kent fenomenen als uitsluiting en groepsdruk beter dan kinderen?… Warmoes is evengoed een charmante productie vol vrolijkheid en ernst waar u uw kinderen een plezier mee kan doen. Dus ik zou zeggen: ga dat zien … " (De Morgen)