Craquelé (8+)

In een kerk vertellen we het verhaal van een opgroeiende jongen en alles om hem heen. Flarden, herinneringen en dromen, momenten die bepalen wie we zijn of nooit mochten worden. En ondertussen spelen we met de tijd, zijn voeten. Craquelé is een ode aan alle zichtbare (schijnbaar belangrijke) en alle onzichtbare (schijnbaar onbelangrijke) mensen en gebeurtenissen in ons leven.

 

VAN/MET: Martine Decroos, Philippe van de Velde, Dominique van Malder, Titus De Voogdt, Janne Desmet, Tania Van der Sanden, Ilse de Koe, Robrecht Vanden Thoren, Peter Monsaert, Lander Scheire, Willem Loobuyck, Maria Dolores Nijns, Staf De Neve.

TECHNIEK/DECOR: Philippe Van de Velde, Koen Demeyere, Jonas Lambrigts, Lorin Duquesne, Geert Vandewalle, Willem Rys, Jille Wellecan, Geeraard Respeel.
KOSTUUM: Valerie Leroy, Elise Goedgezelschap, Leentje Kerremans.
KAP/GRIME: Dorien Van Poucke, Dian Vandecruys.

KOOR o.l.v.: Hans Primusz/ Wouter Crombez, Dieter Demerre, Bram Vancompernolle, Raju Thapa, Bart Janssens, Jan Roels, Piet Wouters, Jan Verbeeck, Frédéric Mylle, Rik Steuperaert, Siegfried Dhaene, Fien Neirynck, Lynn-Luise Bekaert, Els Meersschaert, Ann De Raedt, Jo Jacobs, Aldona Van Haesevelde, Christine Van den Branden, Anna Vanlommel, Elisa Van De Voorde, Marc Bultynck, Herlinde Witdouck, Kristine Van Mechelen, Mies Vanbellinghen, Anne Degrieck, Iva Donckers, Ilona Vertriest, Valerie Konings, Sofie Kaelen, Nancy de Wit, Kat Glassée, Inge Lerno, Katrien De Schrijver.

MET GROTE DANK AAN Sint-Barbaracollege, Hilde Leloup en Leen Deneckere.

PRODUCTIE: Studio ORKA, Manchester International Festival, hetpaleis.
COPRODUCTIE: Theater Antigone.
MET STEUN VAN: de Vlaamse Overheid, Stad Gent.
Deze voorstelling werd gerealiseerd met steun verkregen via Tax Shelter.

"Een kerstcadeau.(…) de ploeg van Orka schildert de verhaallijnen in warme, diepglanzende kleuren, met een precieze tekst vol volks-poëtische beeldspraak en met een verfijnd en humoristisch acteerspel." (De Morgen ****)
Lees meer.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Craquelé bevat wederom alle troeven van de Orka-formule: een betoverend decor, invoelende acteurs, authentieke personages met een geheim. Zoals in haar twee laatste parels Chasse patate en Inuk leiden ze ook hier tot momenten van hartverwarmende schoonheid. Het is theater om van te smullen (…)" (De Standaard ***)
Lees meer.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Orka maakt ook deze keer dankbaar gebruik van de ruimte, heeft het geheel op de gepaste manier gefinaliseerd (met koor!), blijft speels en rondt het allemaal niet te proper af, waardoor ze een paar clichés vakkundig weten te omzeilen. Deze Craquelé is wederom een bevestiging waarom Studio ORKA pionier is binnen het jeugdtheater." (Het Nieuwsblad ****)
Lees meer.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Ook deze voorstelling zit vol totaal onverwachte verrassingen. Op bepaalde momenten is het best ‘verschieten’, schrikken en naar adem happen. Om daarna weer meegezogen te worden in het overtuigende spel en het existentieel verhaal over mensen met barstjes, over knakjes in relaties, over scheurtjes in onze verlangens. Zo magisch." (De Theaterkrant)
Lees meer.